Project
  • Partner: Essent Energy Infrastructure Solutions (EIS) 
  • Periode: 2023 - heden

Over het projectDe nieuwe woonwijk Merwede in Utrecht krijgt een bijzondere duurzame energievoorziening voor tenminste 4.200 woningen en 70.000 m2 commerciële en maatschappelijke voorzieningen. Essent EIS ontwerpt en bouwt hier een duurzaam WKO Energiesysteem.

De opdracht

Essent EIS werkt samen met specialistische aannemers en installateurs om tussen 2024 en 2028 de woonwijk Merwede aan te sluiten op het WKO net. Daarbij worden alle huishoudens en voorzieningen voorzien van duurzaam opgewerkte warmte, koude en warm tapwater. Hierbij wordt een warmte-koudenet gekoppeld aan ondergrondse warmte/koude opslagbronnen en gevoed door collectieve energievoorziening voor warmte- koudeopslag (WKO’s) en aquathermie uit het Merwedekanaal.

Onze bijdrage

Vanuit To Interface is collega Connor Elemans namens Essent EIS verantwoordelijk voor het uitvoeren van het contractmanagement en de projectbeheersing. 

“Het is ontzettend leuk omdat alle betrokken partijen aan het pionieren zijn, omdat op deze schaal WKO nog niet eerder is toegepast in Nederland” Connor Elemans 

Contractmanager

cel@tointerface.nl
+31 6 52 80 79 05

Contactpersoon
Connor Elemans

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.