Project
  • Partner: VolkerWessels Infrastructuur
  • Periode:  2020-2021

Over het projectDe rijksweg N65 is dé verbindingsweg tussen Tilburg en ’s-Hertogenbosch en een belangrijke ontsluitingsroute voor de aanliggende dorpen zoals Oisterwijk, Helvoirt en Vught en wordt opnieuw ingericht. Reden om in te zetten op Best Value! 

De opdracht

De N65 is een rijksweg met 2×2 rijstroken. Op het gedeelte Vught - Helvoirt bevinden zich diverse gelijkvloerse kruisingen met verkeerslichten en wegen met uitritten die direct uitkomen op de rijksweg.  Omdat de woningbouw van de gemeentes Helvoirt en Vught in de directe nabijheid gelegen zijn heeft de N65 een grote invloed op het leefklimaat en de bewegingsvrijheid van mens en dier. In samenwerking met Rijkswaterstaat heeft de Provincie Noord-Brabant een ontwerp opgesteld waarin de N65 verdiept komt te liggen en er ook een natuurbrug, viaduct en ecopassage is voorzien. Tijdens de aanbestedingsprocedure werd gebruik gemaakt van de Best Value Aanpak waarbij de doelstellingen minimaliseren (verkeers)hinder, borgen draagvlak en maximale duurzaamheid nagestreefd werden.  

Onze bijdrage 

VolkerWessels Infrastructuur (VW) vroeg ons om ondersteuning bij de tenderprocedure. Collega Sjoerd Vogels was met zijn kennis en ervaring van de Best Value Aanpak en grootschalige infrastructurele werken hiervoor de aangewezen persoon. Sjoerd combineerde een adviseursrol ten aanzien van de Best Value systematiek met het EMVI management van de kwaliteitsdocumenten. Samen met de technisch specialisten van o.a. de werkmaatschappijen KWS en Van Hattem en Blankevoort en overige adviseurs ging hij op zoek naar de optimale oplossing om vanuit de doelstellingen van de Provincie tot de beste inschrijving te komen. In dit proces werkte Sjoerd nauw samen met de Tendermanager en EMVI-manager van VolkerWessels bij het opstellen van de kwaliteitsdocumenten.  

“De aanbesteding vond plaats tijdens de coronaperiode maar ondanks de beperkingen die daaruit volgden voor persoonlijk contact, wist ik op een werkbare en constructieve manier de communicatie tussen de verschillende afstemmingspartners vorm te geven. Ik kijkt terug op een prettige samenwerking tijdens de tenderprocedure en een goed eindresultaat. ” Sjoerd Vogels

Best Value adviseur & EMVI manager

svo@tointerface.nl
06 21 57 52 08

Contactpersoon
Sjoerd Vogels

Uw browser (Internet Explorer 11) is verouderd en wordt niet meer ondersteund. Hierdoor werkt deze website mogelijk niet juist. Installeer Google Chrome of update uw browser voor meer internetveiligheid en een beter weergave.