Hoogwaterbeschermingsproject IJsselwerken Zwolle-Olst
Over het projectNederland voert al eeuwenlang een strijd tegen het water. Zonder onze dijken staan grote delen van Nederland onder water. Rijkswaterstaat en de Waterschappen werken samen in het hoogwaterbeschermingsprogramma om in 2050 onze dijken te laten voldoen aan het wettelijk vastgelegde veiligheidsniveau. Het project IJsselwerken Zwolle-Olst is een dijkversterking over 30 kilometer en één van de projecten van het hoogwaterbeschermingsprogramma.
De opdracht
Als we niets doen wordt het langzaam onveiliger in Nederland door de klimaatverandering waardoor de zeespiegel stijgt en de piekafvoeren in de rivieren toenemen. Het project IJsselwerken Zwolle-Olst wordt een van de eerste grote projecten die een projectbesluit gaat nemen onder de nieuwe omgevingswet die 1 januari 2024 in werking treedt. Een belangrijke stap in de planuitwerkingsfase.
Afgelopen jaren is in Nederland veel gesproken over de wijze waarop de overheid omgaat met schade. Denk aan de gaswinning in Groningen, Kanaal Almelo-De Haandrik of de lekkende lekdijk. Als project IJsselwerken Zwolle-Olst zijn we in gesprek met omwonenden en medewerkers van het Waterschap om te kijken hoe we het proces van voorkomen en afhandelen van schade kunnen verbeteren.
Onderdeel van het project is ook een dijkteruglegging bij Paddenpol. Deze dijkteruglegging is een pilot in het kader van het programma Integraal Riviermanagement en draagt bij aan de doelstellingen van het programma Kaderrichtlijn Water.
Onze bijdrage
Vanuit To Interface vervult Harold van Steeg de rol van projectmanager van de planuitwerkingsfase in een tweefasen aanpak. De opdrachtnemer van de realisatiefase is betrokken bij de planuitwerkingsfase. Opdrachtgever en opdrachtnemer werken in een gezamenlijk team waar ook een ingenieursbureau bij is aangesloten. Harold geeft als projectmanager leiding aan dit gezamenlijke team.
Projectmanager
hvs@tointerface.nl
+ 6 51 11 79 02