De gemeente Tilburg sloot aan bij een kwaliteitssessie van het team Contractmanagement. Zij staat namelijk op het punt een nieuwe aanbesteding in de markt te zetten voor het onderhoud van het maatschappelijk vastgoed dat zij in eigendom heeft en beheert. Daarom klopte de gemeente aan bij To Interface. Het doel van de kwaliteitssessie was om kennis en ervaring met elkaar te delen. Welke mogelijkheden heeft de gemeente Tilburg bij het uitzetten van de aanbesteding? En, nog belangrijker, welke gevolgen hebben die mogelijkheden voor de uitkomst?

De twee thema’s die besproken werden, waren de contracteringsstrategie en Beste Prijs Kwaliteit Verhouding (BPKV). Dit zijn belangrijke onderwerpen die veel effect hebben op het vinden van de juiste partner(s) voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Ook de positie van de opdrachtgever vanuit contractmanagement – houd je de regie of geef je die uit handen – is een maatregel met veel effect voor de organisatie.

Met de ruime ervaring dat Contractmanagers van To Interface hebben opgedaan in meerjarige onderhoudscontracten, hebben zij adviezen en varianten afgewogen in samenspraak met de gemeente. Middels een intensieve brainstormsessie ontstond een fijn samenspel tussen beide partijen en werden ook over andere thema’s ervaringen gedeeld.