INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
20-09-2017 | nieuws

Koning Willem-Alexander heropent Huis der Provincie


Op woensdag 20 september 2017 opende Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander, samen met de Gelderse commissaris van de Koning, Clemens Cornielje, het vernieuwde Huis der Provincie in Arnhem. Daarmee treedt de Koning in de voetsporen van zijn oma, toenmalig Koningin Juliana, die in 1954 het Huis der Provincie opende.

Openingsprogramma met toespraken en muziek
Onder de genodigden waren de Gelderse statenleden en alle burgemeesters van Gelderse gemeenten. De burgemeesters hadden elk een inwoner uit hun gemeente meegenomen. De middag begon met een openingsfilm die de geschiedenis van het Huis der Provincie en diens commissarissen tot nu weergeeft. Clemens Cornielje heette in zijn toespraak iedereen van harte welkom in het Huis der Provincie. Introdans, het Gelders orkest, Amira Willighaven en het Toverbaltheater traden op in de Binnenhof, de centrale hal van het Huis der Provincie. Dolly Verhoeven, hoogleraar Gelderse en Nijmeegse geschiedenis, sprak over de identiteit van Gelderland.

Onthulling van plaquette
Koning Willem-Alexander verrichtte de officiële opening van het Huis der Provincie met de onthulling van een plaquette boven de toegangspoort.

Rondleiding door het gebouw
Na de officiële opening ging de Koning op een tour door het Huis der Provincie. Hij volgde de speciale Koningstour, die voert door de nieuwbouw en langs het langste bureau ter wereld. Aansluitend volgden gesprekken met inwoners en ambtenaren van de provincie Gelderland. U kunt de route virtueel bekijken via de 360 graden tour die in samenwerking met Omroep Gelderland is gemaakt.

Bron: website Provincie Gelderland

Voor meer informatie over de rol die To Interface vervult bij het project Huis der Provincie vervult klikt u hier
Deel
CONTACTPERSOON
Maik Knuiman
mk@tointerface.nl
+31 6 43 58 80 98

Neem contact op met Maik Knuiman voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top