INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
02-08-2017 | nieuws

Rijkswaterstaat gunt renovatie Waalbrug Nijmegen voorlopig aan KWS Infra B.V.


Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Waalbrug in Nijmegen voorlopig gegund aan KWS Infra B.V. De werkzaamheden betreffen in o.a. het vervangen van het betonnen rijdek en het versterken en compleet conserveren van de staalconstructie. De tachtig jaar oude monumentale brug wordt gerenoveerd zodat al het verkeer er in de toekomst vlot en veilig overheen kan blijven gaan. In opdracht van de gemeente Nijmegen wordt bovendien de busbaan omgebouwd tot fietspad in twee richtingen en wordt de vormgeving van de brug bij de renovatie zo veel mogelijk teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Rijkswaterstaat heeft KWS Infra B.V. geselecteerd als de economisch meest voordelige inschrijver. Deze aannemer scoorde overall het beste op de verschillende selectiecriteria, waaronder het beperken van hinder. KWS Infra B.V. kan nu aan de slag met de onderbouwingsfase. In deze fase wordt aan hem gevraagd de inschrijving te verduidelijken en verder uit te werken. Als blijkt dat de inschrijving voldoet aan alle gestelde eisen, wordt het project officieel gegund. Dat is naar verwachting in november.

Rijkswaterstaat voert de aanbesteding van het Design & Construct-contract uit volgens Best Value aanbestedingsmethode. Dit is een inkoopmethode die uitgaat van de meeste waarde voor de laagste prijs, de beste prijs-kwaliteitverhouding. Doordat de opdrachtnemer zelf kan bepalen hoe deze het project realiseert, maakt Rijkswaterstaat optimaal gebruik van de expertise van de marktpartij.

To Interface is bij de Waalbrug Nijmegen verantwoordelijk voor het Technisch Management. Dit betreft het uitvoeren van diverse vooronderzoeken, het opstellen van de systeemspecificaties en het opstellen van het Design & Construct contract.
Tijdens de uitvoering is To Interface in de in rol van projectleider verantwoordelijk voor de technische beheersing van het contract op basis van Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB).

Voor meer informatie over de rol die To Interface vervult bij het project Programma Onderhoud Bruggen vervult klikt u hierDeel
CONTACTPERSOON
Sjoerd Vogels
svo@tointerface.nl
+31 6 21 57 52 08

Neem contact op met Sjoerd Vogels voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top