INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
13-07-2017 | nieuws

Verantwoordelijkheid The Motown Movement naar Detroiters


Deze zomer is To Interface actief in Detroit voor het project van de The Motown Movement. Na eerdere berichtgeving door NOS, RTL Nieuws, AD en verschillende regionale kranten, besteedde NRC Handelsblad op 11 juli 2017 uitgebreid aandacht aan dit project. Het volledige artikel vind je hier. NRC bericht dat de huidige groep Nederlanders deze zomer Detroit verlaat. Nu dat vertrek nadert is The Motown Movement druk om het projecthuis over te dragen aan de lokale gemeenschap.

Lokale board
To Interface houdt zich namens The Motown Movement bezig met deze overdracht. Nadat de Nederlanders zijn vertrokken uit Detroit, neemt een lokale Raad van Toezicht de verantwoordelijkheid voor de activiteiten in het huis en de aangrenzende tuin over. In deze board hebben zowel sleutelrolspelers uit de buurt als experts op het gebied van duurzaam wonen zitting genomen. Op dit moment lopen gesprekken tussen The Motown Movement en de raadsleden over de precieze invulling en verdeling van taken en verantwoordelijkheden.

Leren over duurzaam wonen
Eén van deze taken is het opzetten en invullen van een programmering van workshops in het educatiecentrum. In het projecthuis aan Ford Street wordt een volledige verdieping ingericht als educatiecentrum. Hier geven lokale organisaties als EcoWorks en WalkerMiller workshops om mensen met een kleine portemonnee te leren hoe ze hun energierekening omlaag kunnen brengen door duurzamer wonen. De workshops richten zich zowel op gedragsverandering als op de installatie van duurzame technieken. Alicia van EcoWorks geeft aan dat cursisten met eenvoudige tips merken dat ze flink kunnen besparen op hun energierekening. En dat ze daar bovendien veel lol uit halen. Malcolm van WalkerMiller vertelt over de installatie van producten: “Wij helpen arme gezinnen door middel van een gesubsidieerd programma. We komen bij mensen thuis en we verduurzamen in anderhalve dag hun huis. Dit doen we door onder andere 18 LED-lampen op te hangen, waterbesparende douchekoppen en kranen te installeren en de spouwmuren vol te blazen met gerecycled isolatiemateriaal.”

Zelf groenten verbouwen
Ook buitenshuis is levendigheid. The Motown Movement heeft – samen met een boel vrijwilligers uit de stad – het braakliggende terrein naast het huis omgetoverd tot een aantrekkelijke tuin. Buurtgenoten kunnen er barbecueën, picknicken en op een levensgroot dambord hun damkunsten vertonen. De basisschool aan de overkant van de straat is een programma aan het opzetten om de kinderen te leren zelfstandig groente en fruit te verbouwen. Hiervoor maken ze gebruik van de broeikas en moestuintjes in de tuin. Ook mogen de kinderen hun kunststukjes uitstallen in de aangelegde expositieruimte aan de straatkant van de tuin.

To Interface is tot 2 september 2017 actief in Detroit. Blijf je graag op de hoogte van dit project? Volg dan To Interface op LinkedIn. Voor vragen en aanvullende informatie over dit project, kun je contact op nemen met To Interface Jaap Verheijen via jve@tointerface.nl.


Deel
CONTACTPERSOON
Jaap Verheijen
jve@tointerface.nl
+31 6 18 99 86 90

Neem contact op met Jaap Verheijen voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top