INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
01-12-2014 | nieuws

Bouw International Crime Court bereikt hoogste punt


Het betreft misschien wel het zwaarst bewaakte bouwproject van Nederland, maar de bouw voor het nieuwe onderkomen voor het Internationaal Strafhof (ICC) aan de Oude Waalsdorperweg –waarvoor To Interface het contractmanagement uitvoert – verloopt voorspoedig.

Eind november werd het hoogste punt (de 45 meter hoge Court Tower) met een feestje gevierd. De complete nieuwbouw (Court Tower en kantoorgebouwen) omvat zo’n 56.000 m2 vloeroppervlakte met daaromheen 72.000 m2 tuin, waar 1.200 mensen hun werk gaan verrichten.
In de Court Tower komen drie rechtszalen boven elkaar te liggen, waar ruimte zal zijn voor een veertigtal rechters, aanklagers en advocaten die hun oordeel zullen vellen over oorlogsmisdadigers, moordenaars en dictators. De publieke tribune begeeft zicht achter een glazen wand, die desgewenst afgeschermd kan worden met een gordijn. Aangrenzend aan de rechtszalen komen de ruimtes voor de tolken – er zal in vier talen tegelijkertijd vertaald kunnen worden – en de technici.


Eind april 2015 moet de bouw zijn einde bereiken. Tot juli 2015 is er dan de tijd om restpunten op te lossen en de rechtszalen uitgebreid te testen, alvorens ‘completion’ wordt bereikt.

Bron:
www.cobouw.nl
www.ad.nl


Deel
CONTACTPERSOON
Joost de Vries
jdv@tointerface.nl
+31 6 47 68 08 28

Neem contact op met Joost de Vries voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top