INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
25-06-2017 | nieuws

Nd Webinar over samenwerking OG-ON en de invloed van de (lijn)organisatie


Van de website Neerlands Diep, Academie voor publieke bouw- en infraprojecten:

Vorig jaar organiseerden we het Nd Webinar Duurzaam samenwerken vanuit de Marktvisie. Het thema samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer sprak aan, wat we terugzagen in het hoge aantal kijkers. In het Nd Webinar op 27 juni 2017 gaan we verder in op dit thema, en meer specifiek op de invloed van de (lijn)organisaties van de opdrachtgever en opdrachtnemer op de samenwerking in het project. Daarvoor gaan we in gesprek met Gerard Scheffrahn en Harold van Steeg van de Noord/Zuidlijn.

Aanmelden voor deze Webinar? Klik hier

Anders samenwerken
Gerard en Harold hebben veel met elkaar te maken als elkaars couterparts vanuit hun respectievelijke opdrachtgevers- en opdrachtnemersrol, Gerard als directeur uitvoering vanuit gemeente Amsterdam en Harold als projectmanager bij VIA NoordZuidlijn, de handelsnaam van Visser & Smit Bouw voor het afbouwcontract. Klik hier voor het filmpje waarin zij vertellen over hun beelden bij de ruimte die de lijnorganisatie moet geven aan de projectmanager.
Ze zitten al enige tijd in de Nd Groep Anders Samenwerken, waar ze met andere projecten de lessen uitwisselen voor succesvolle, maar soms onconventionele manieren van samenwerken. In het webinar delen ze voor een groter publiek hun ervaringen, ook over die momenten wanneer het moeilijk wordt door de invloed vanuit hun (lijn)organisaties.

Wetenschappelijk onderzoek
Leonie Koops leidt het onderwerp in. Ze is projectmanager infrastructurele constructies en productverantwoordelijke geïntegreerde contracten bij Witteveen+Bos, en was daar betrokken bij projecten als Aanpak Ring Zuid Groningen en A9 Badhoevedorp-Holendrecht. Naast dat werk doet ze onderzoek aan de TU Delft naar waardecreatie in publiek-private samenwerking. De invloed van de lijnorganisatie op de samenwerking is onderdeel van haar onderzoek.

Interessant voor jou?
We diepen de invloed van de (lijn)organisaties op de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer uit in dit webinar. Wanneer gaat het schuren, en welke patronen zie je als het moeilijk wordt? Als deelnemer bepaal je mede welke deelonderwerpen we daarbij behandelen.

Praktische informatie
Het webinar is op dinsdag 27 juni 2017 om 20.00 uur, is digitaal bij te wonen en duurt ongeveer een uur. Je kunt je hieronder inschrijven. Je ontvangt vooraf nog een mail met daarin een link die je bij het webinar brengt.

Bron: website Neerlands Diep

Voor meer informatie over de rol die To Interface vervult bij het project Noord-Zuidlijn vervult klikt u hier

Deel
CONTACTPERSOON
Harold van Steeg
hvs@tointerface.nl
+31 6 51 11 79 02

Neem contact op met Harold van Steeg voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top