INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
21-06-2017 | nieuws

Bouw van cultuurcomplex in Den Haag officieel van start


Het is nu echt zover: de bouw van het cultuurcomplex op het Haagse Spuiplein is woensdagmiddag met een feestje begonnen. Wethouder Joris Wijsmuller (Cultuur), die in de aanloop naar de bouw nog een motie van wantrouwen overleefde in de gemeenteraad, verrichtte de opening. Dat deed hij samen met burgemeester Pauline Krikke, de directeuren van de culturele instellingen en de projectontwikkelaar.

Ook waren er optredens van onder meer het Residentie Orkest, de Dutch Don't Dance Division, een Schevenings koor en jonge kinderen van het Koninklijk Conservatorium.

Het heeft acht jaar van overleg en debat gekost. Het controversiele cultuurcomplex, dat zo'n 177 miljoen euro gaat kosten, moet in 2020 klaar zijn. De komst van het complex liep een jaar vertraging op na onenigheid over de kosten. Het ontwerp moest meerdere malen aangepast worden, om goedkeuring te krijgen van de welstandscommissie.

Het gebouw wordt het nieuwe onderkomen van het Residentie Orkest, het Nederlands Danstheater, het Koninklijk Conservatorium en het Dans- en Muziekcentrum, verantwoordelijk voor de programmering. In het Onderwijs- en Cultuurcentrum komen concertzalen, oefenruimtes, leslokalen en een stadskantine.

To Interface vervult op het Onderwijs- en Cultuurcomplex (OCC) de rol van contractmanager. Voor meer informatie over de rol van To Interface, klikt u hier

Bron: website Omroep WestDeel
CONTACTPERSOON
Joost de Vries
jdv@tointerface.nl
+31 6 47 68 08 28

Neem contact op met Joost de Vries voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top