INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
15-05-2017 | nieuws

Samenwerking in Groningen leidt tot nieuwe fietstunnel onder Zuidelijke Ringweg


In de nieuwe zuidelijke ringweg in Groningen is mogelijk toch ruimte voor een fietstunnel bij zwembad De Papiermolen. Dit is afgelopen donderdag bekend gemaakt door de gemeente Groningen en het projectbureau Aanpak Ring Zuid.

Omwonenden en gemeente hebben jarenlang aangedrongen op de realisatie van een fietstunnel. Dit leek lange tijd niet mogelijk, omdat de tunnel constructief niet onder de ringweg zou passen. Dat de tunnel er nu mogelijk toch komt, is te danken aan een nauwe samenwerking tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer.

Binnen het project Aanpak Ring Zuid werken het projectbureau van de Opdrachtgever (Rijkswaterstaat, provincie en gemeente Groningen) en Opdrachtnemer Combinatie Herepoort samen in een Alliantie. Binnen deze Alliantie beheersen zij gezamenlijk risico’s en worden kansen onderzocht. Dit heeft geleid tot het uitwerken van de verbetering ‘fietstunnel Papiermolen’. Onder andere vormgevers, constructeurs en system engineers van Opdrachtgever en Opdrachtnemer hebben intensief samengewerkt om de fietsverbinding mogelijk te maken.

Voordat deze aanwinst voor de stad Groningen daadwerkelijk doorgang kan vinden, is er is instemming van de gemeenteraad en een wijziging van het Tracébesluit nodig.

To Interface vervult op het project Aanpak Ring Zuid onder andere de rol van Alliantiesecretaris. Voor meer informatie over de rollen van To Interface, klikt u hier


Deel
CONTACTPERSOON
Jaap Verheijen
jve@tointerface.nl
+31 6 18 99 86 90

Neem contact op met Jaap Verheijen voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top