INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > nieuws
14-02-2017 | nieuws

Viaducten Velp klaar, weg dinsdag vrij


Witte rook in Velp. Na maanden flink doorwerken liggen er twee nieuwe viaducten onder de snelweg A348 in Velp. De kosten van deze mega-operatie bedragen 5 miljoen euro.

Hinder
Automobilisten die van Rheden richting Velp rijden, hebben nog een paar dagen hinder van snelheidsremmende maatregelen. Komend weekeinde worden de tijdelijke verkeersborden en geleidingswanden op en langs het asfalt opgehaald. „Dat wilden wij eigenlijk afgelopen zaterdagochtend al doen, maar het weer liet dat niet toe. De sneeuw had tot gevaarlijke situaties kunnen leiden”, vertelt provinciaal projectleider Joop Hardeman, die verwacht dat uiterlijk komende dinsdag alle spullen langs de weg zijn opgeruimd.

Sloop
De sloop van viaducten Overhagen en Biljoen startte afgelopen september. De bouwwerken dateerden uit 1961 en waren toe aan een flinke opknapbeurt. De provincie Gelderland koos ervoor om de viaducten te vervangen. Hardeman: „De nieuwe viaducten zijn sterker en kunnen zwaarder worden belast.”

Eeuw
Het nieuwe viaduct Overhagen is 1,5 meter breder en voldoet zo aan de nieuwe normering. Viaduct Biljoen was al wel breed genoeg; het nieuwe exemplaar heeft dezelfde afmeting. De viaducten gaan naar verwachting minimaal een eeuw mee.

Slecht asfalt
De provincie heeft ook een stuk slecht asfalt op de A348 vervangen. Dat kon goed, omdat de betreffende rijbaan in verband met het vervangen van de viaducten toch was afgesloten. Hardeman: „We moeten nu alleen nog een voetpadje aanleggen onder viaduct Overhagen. Daarna zijn we helemaal klaar. Een mijlpaal? Zo zou je het kunnen noemen, maar voor ons is het gewoon werk.”

Voor meer informatie over de rol die To Interface bij de Robuuste Investeringsimpuls Kunstwerken vervult, klikt u hier

Bron: website GelderlanderDeel
CONTACTPERSOON
Luuk van Engen
lve@tointerface.nl
+31 6 48 27 64 78

Neem contact op met Luuk van Engen voor meer informatie over dit nieuwsbericht.
HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Centrale Rotterdam
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top