INT | NL | contact | zoeken
DIENSTEN MARKTEN PROJECTEN ORGANISATIE NIEUWS DUURZAAMHEID DWE
home > projecten

Energiecentrale Rotterdam


PROJECTNAAM
Energiecentrale Rotterdam
OPDRACHTGEVER
Visser & Smit Bouw BV (een VolkerWessels-onderneming)
FUNCTIE
Tendermanager en projectmanager
PERIODE
2008-2013 (aanbestedings- en realisatiefase)
In opdracht van GDF Suez Energie Nederland is in Rotterdam een ultramoderne centrale gerealiseerd die voor het ene deel gestookt kan worden op basis van kolen, en voor het andere deel op basis van biomassa. De centrale heeft een capaciteit van 800 MW, waarmee circa 1,3 miljoen huishoudens per jaar van energie kunnen worden voorzien. Tijdens de aanbesteding is er in gezamenlijkheid een contract ontwikkeld voor het engineeren en realiseren van bouwkundige en civiele werkzaamheden, op basis van Design & Construct met alliantiekenmerken, met een totale waarde van meer dan 200 miljoen euro.

Onze rol
Als vertegenwoordiger van Visser & Smit Bouw was To Interface tijdens de aanbesteding verantwoordelijk voor de integrale aansturing van het tenderteam, de contractontwikkeling en de onderhandelingen met GDF Suez. Na succesvolle verwerving van de opdracht vervulde To Interface – eveneens namens Visser & Smit Bouw – de rol van projectmanager. Vanuit deze rol was To Interface eindverantwoordelijke voor het managen van de engineering, voorbereiding en realisatie. Onze specifieke aandacht ging hierbij uit naar de samenwerking met de opdrachtgever en de coördinatie met de diversen nevenaannemers.
Daarnaast hebben wij tijdens de realisatie de rol van kwaliteitscoördinator vervuld. In deze rol waren wij verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van het projectkwaliteitssysteem, het schrijven en invoeren van nieuwe procedures, het uitvoeren van (leveranciers)audits en de (proces)communicatie tussen het projectteam, de klant en onderaannemers ten aanzien van de bouwkwaliteit.

CONTACTPERSOON
Toine van Liebergen
tvl@tointerface.nl
+31 6 51 58 99 48

HIGHLIGHTS PROJECTEN
Noord-Zuidlijn
Stadsbrug Nijmegen
International Crime Court
Randstadspoor Vleugel
naar top